2021-05-31 08:14:17• hírek • Bede Emőke

Eseménydús hét előtt áll a Dinu Lipatti Filharmónia

A szatmári Dinu Lipatti Filharmónia egy rendezvényekben gazdag hét előtt áll: gyereknapra különleges, rajzfilmzenéket felvonultató koncerttel készülnek, folytatódnak a leckekoncertek, és Szatmárnémetibe érkezik Horia Mihail zongorista is.

A G. M. Zamfirescu Kulturális Központtal, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalával és a Szatmár Megyei Tanáccsal együttműködve a filharmónia egy nagyszerűnek ígérkező koncerttel ünnepli a nemzetközi gyereknapot. A rendezvény során a résztvevők olyan népszerű rajzfilmek kedvenc betétdalait hallhatják majd, mint az Aladdin, A szépség és a szörnyeteg, a Harry Potter, a Jégvarázs, a Macskarisztokraták vagy épp a Batman. A június 1-én, 18 és 20 órától kezdődő koncertek helyszénéül a Fátyol Rudolf nevét viselő park szolgál majd, viszont érdemes tudni, hogy a résztvevők száma korlátozott, csak azok vehetnek részt az eseményen, akik korábban kiváltották az online elérhető, ingyenes belépőt a bilete.ro oldalon. A kapukat 17 és 19 órakor nyitják meg, a szájmaszk viselete pedig az előadás teljes ideje alatt kötelező. Kedvezőtlen időjárás esetén a koncertet a filharmónia termében tartják meg.


Június 3-án folytatódik a kicsiknek szánt előadások sora, hiszen Noé bárkája címmel három leckekoncertre kerül majd sor. A mindenki által ismert bibliai történetet Haydn, Mozart, Beethoven, Verdi, stb. szerzeményei által elevenítik meg a filharmónia muzsikusai, akiket Toadere Kovács Dalma vezet majd. E leckekoncertek kiváló lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek arra, hogy megismerkedjenek az olyan hangszerekkel, mint a hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, fuvola, oboa, zongora és egyéb ütős hangszerek. Az esemény sajátosságából adódóan lehetővé válnak az interaktív tevékenységek is, melyeknek köszönhetően a kulturális-nevelő jelleg összefonódik a szórakoztatással, ezáltal közelebb csalogatva a gyerekeket a klasszikus zenéhez.


A közönséget várják továbbá arra a június 3-án 18 óra 30 perctől kezdődő koncertre is, melyet Horia Mihail zongoraművész ad majd az Utazó Zongora – ENCORE nevet viselő országos turné keretében. A zenei élmény nagyszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a turné immár 11. alkalommal járja be az országot és örvendezteti meg a hallgatóságot a legszebb zongoraművekkel.


Június 4-én, azaz pénteken folytatódik a Noé bárkája leckekoncertek sora, mely által a filharmónia szeretné közelebb vinni a klasszikus zenét a gyerekekhez, ezzel is gazdagítva kultúrájukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: